Naast 24-uurszorg biedt Kameraet ook enkele aanvullende dagbestedingsplaatsen aan. Onze locatie aan de Troprijt in Bladel ligt ten midden van landgoed Ten Vorsel en op en om het perceel van ruim 6000m2 zijn volop dagbestedingsmogelijkheden voor onze cliënten.

 

BEZOEKERSCENTRUM

De huidige ‘kapschuur’ zal omgetoverd worden tot een kleinschalig bezoekerscentrum. Gasten kunnen hier genieten van een kopje koffie met wat lekkers, eenvoudige gerechten van onze kleine lunchkaart en heerlijk ambachtelijk ijs.

Voor onze bewoners biedt het bezoekerscentrum verschillende werkzaamheden; van huishoudelijke taken tot werken in de bediening en van ijsjes scheppen tot broodjes maken.

 

DIERVERZORGING

De landelijke ligging is perfect voor het houden van dieren. Ervaring leert dat veel personen uit onze doelgroep een grote affiniteit hebben met dierverzorging. Dieren geven onvolwaardige liefde, accepteren en respecteren iedereen gewoon om wie ze zijn.

Het verzorgen van de dieren stimuleert verantwoordelijkheidsgevoel bij de bewoners. Gezamenlijk zorgen we dat de dieren voldoende eten en drinken krijgen, een schoon onderkomen hebben en de nodige lichamelijke verzorging krijgen.

 

TUIN-/GROENONDERHOUD

Onze locatie biedt volop mogelijkheden om lekker buiten te werken, zowel op eigen terrein als er buiten.

Gras maaien, snoeien, schoffelen, noem het maar op. Ook de moestuin geeft verschillende werkzaamheden voor iedereen met groene vingers. 

 

OVERIGE PROJECTEN

Ten slotte vinden we het erg belangrijk dat onze cliënten zo veel mogelijk midden in de maatschappij staan. Dit gaan we realiseren door samen te werken met lokale verenigingen, sportclubs en andere (zorg) organisaties. Afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van de bewoner stimuleren we integratie in de samenleving door bijv. het terrein van diverse (sport)verenigingen te onderhouden of een wandelgroep voor ouderen/zorgbehoevenden te verzorgen.